Ο κριτικός λόγος για το έγκλημα, την κοινωνική απόκλιση και τη διαχείρισή τους

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Γιώργος Γιακουβάκης και Κατερίνα Καλογεράκη. Γνωρίζετε ότι .... Ελλάδα. Κοινωνικά. Διακίνηση ηρωίνης με λεωφορείο που μετέφερε ποδοσφαιρική ομάδα.





Ελλάδα. Κοινωνικά. Διακίνηση ηρωίνης με λεωφορείο που μετέφερε ποδοσφαιρική ομάδα.
Το κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, από την Τουρκία στην Αλβανία μέσω Ελλάδας, χρησιμοποιούσε οδηγούς τουριστικών λεωφορείων για τις μεταφορές των ναρκωτικών. Στην τελευταία περίπτωση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μια Αλβανική ομάδα ποδοσφαίρου είχε ταξιδεύσει στην Τουρκία για την διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα, με τουριστικό λεωφορείο. Ο οδηγός του λεωφορείου κατά την επιστροφή, τοποθέτησε μεταξύ των αποσκευών των ποδοσφαιριστών, σακβουαγιάζ που περιείχαν περίπου 20 κιλά ηρωίνης.                                Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής έγιναν αποδέκτες πληροφοριών για τις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος και κατάφεραν μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση να συλλάβουν δύο από τα μέλη του και να κατάσχουν την σημαντική ποσότητα της ηρωίνης.               Οι μεταφορές γίνονταν κατ’ επιλογή, όταν τα λεωφορεία μετέφεραν αποστολές, συλλόγους και πρόσωπα, που θα κινούσαν όσο το δυνατόν λιγότερες υποψίες για ενδεχόμενη διενέργεια ελέγχου. Σημειώνεται ότι στην τελευταία περίπτωση δεν έχει προκύψει κάποια εμπλοκή υπευθύνων ή μελών της Αλβανικής ποδοσφαιρικής ομάδας στη διακίνηση της ηρωίνης.

Γιακουβάκης Γιώργος και Καλογεράκη Κατερίνα

Πηγή: Σπυρόπουλος Π., «Διακινούσαν ηρωίνη με λεωφορείο που μετέφερε... ποδοσφαρική ομάδα!», http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/diakinousan-irwini-me-lewforeio-pou-metefere-podosfairiki-omada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου