Ο κριτικός λόγος για το έγκλημα, την κοινωνική απόκλιση και τη διαχείρισή τους

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ευαγγελία Κοσμαδοπούλου και Χριστίνα Τσάλη. Γνωρίζετε ότι ... Αποπλάνηση ανηλίκων μέσω του διαδικτύου- ‘‘Ντύνω Κούκλες’’, Οκτώβριος 2014



Ελλάδα. Κοινωνικά. Αποπλάνηση ανηλίκων μέσω του διαδικτύου-
‘‘Ντύνω Κούκλες’’.
Οκτώβριος 2014 (Επιλογή: Ευαγγελία Κοσμαδοπούλου και Χριστίνα Τσάλη)

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε στη Βουλή ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης,  δέκα περιπτώσεις παιδιών  αποπλανήθηκαν από το διαδικτυακό παιχνίδι «Ντύνω Κούκλες» και βρέθηκαν από τους γονείς τους να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες. Και οι δέκα περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην Αθήνα.
Από το 2011 έως το 2014 υπήρξαν 1.028 κατηγορούμενοι για ηλεκτρονικά εγκλήματα, από τους οποίους οι 271 κατηγορήθηκαν για παιδική πορνογραφία. Κατά το ίδιο διάστημα, από τους 526 συλληφθέντες, οι 101 ήταν για παιδική πορνογραφία. Μόνον το 2014, οι 75 από τους 270 κατηγορήθηκαν για το ίδιο αδίκημα.
Ύστερα από έρευνα, η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκρινε απαραίτητη τη δημιουργία του ίδιου παιχνιδιού με τις ίδιες συνθήκες για να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια. Το παιχνίδι «Ντύνω Κούκλες» έχει δεχτεί μέχρι σήμερα 820.000 επισκέψεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου